Updates from All Company

From: Fehér Vár Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI on Yammer <noreply_at_yammer.com>
Date: Wed, 20 Jan 2021 21:20:31 +0000

==Updates from your Yammer communities==

1 of your communities has new activity

===All Company===
Hámori Zsófia - 10:44 AM - Jan 20
Sürgős ISKOLAKERT pályázat Klára Fehér, Vojtek Tímea, Udvarszépítők és ökokertészek figyelmébe!!!
MA HATÁRIDŐS! Sajnos csak ma találtam rá. :(
Érdekes lehet?
https://egy.hu/kert/szeretnel-egy-iskolakertet-nevezz-palyazatunkra-es-segitunk-108294
Ez a pályázat ökokert létrehozásáról szól. Azt támogatnák 1.000.000 forinttal, és a fenntartását további 2 évig évente 300.000 forinttal. Ez az 1. díj. Ehhez biztos, hogy hely kéne termőfölddel.
A 2. és 3. helyezett vetőmagcsomagot és kerti szerszámokat kapna 250.000 & 150.000 forint értékben.
Kész iskolakert tervvel lehet pályázni ma éjfélig!
Erika Brandlhoffer - 04:38 PM - Jan 20
Udvarszépítő Munkacsoport? Nincs meg a fiókban valahol az udvarrendezési terv? Egy szép virágoságyás, fűszerkert...?

Hámori Zsófia - 11:26 AM - Jan 19
Kedves Közösségünk!
A forrásbevonási lehetőségek bővítése érdekében az idei tanévtől felkaroltam a közösségen belül a pályázási feladatokat. Fenntartói jóváhagyással, támogatással és néhány segítőtárs aktív közreműködésével eddig 3 pályázat került beadásra, amiből 1 nyert, 2-nek pedig az eredményére várunk. Közös munkánkat számomra az inspiráló együttgondolkodás, a közös cél érdekében történő erőteljes összefogás és a harmonikus csapatmunka jellemezte. Köszönöm azoknak, akikkel már együtt dolgozhattam (Erika Brandlhoffer, Lilian Hajdú-Benkő, Ildikó Boros, Nagy Attila, Baráth Szabolcs)! Ha valaki szívesen csatlakozna pályázatfigyelési, pályázatírási feladatokhoz, keressen bizalommal! Örömmel veszünk minden segítséget!

Újabb pályázási lehetőségre hívnám fel figyelmeteket!
A SPAR Segítő Kezek program keretében 100.000 forint értékű adományra lehet pályázni (mely megvalósulhat termék, SPAR ajándékkártya, vagy pénzbeli juttatás formájában.)
https://www.sparafenntarthatojovoert.hu/tamogatas-es-adomanyozas
"A SPAR aktív és úttörő szerepet vállal a Föld jövőjét érintő ügyekben. 2019 őszén ezen tevékenységünket egységes keretbe szerveztük, összekötve a fenntartható fejlődés - számunkra kiemelt - ágait, mint a környezetvédelem, az egészséges életmód támogatása, az élelmiszer-biztonság, a munkatársak támogatása, valamint a társadalmi felelősségvállalás."
Várom az ötleteket, hogy milyen a SPAR célkitűzéseivel összhangban álló, "társadalmilag jelentős ügy" megvalósításához kérhetnénk a támogatást, mire van szüksége az intézménynek, a közösségnek, ami ebbe a programba belefér!
(A korábban már támogatott társadalmi ügyek között szerepel "eszköztámogatás a digitális oktatás fejlesztésére". Akár ez is beleférhet.)
--(View 2 older replies)--
Nagy Attila - 06:16 AM - Jan 20
Kedves Zsófi! Nagyon hálásak vagyunk, hogy viszed ezt a témát. Amiben csak tudunk segítünk, hogy minél több lehetőségre le tudjunk csapni. A közösségünkhöz fordulva azt gondolom, hogy most ismét erőre kapott ez a téma, amelyhez arra lenne szükség, hogy gyűjtsük össze mindazokat az igényeinket, amelyeket nagyon vágynánk megvalósítani. Az lenne a legjobb, ha minél konkrétabbak lennének, hogy egy esetlegesen elénk vetődő pályázati lehetőségnél már csak össze kelljen passzítani őket. Az igényeket pedig be is kell árazni, pályázatkomformmá kell tenni. Szerencsénkre Hámori Zsófia<https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/#/users/1682574606> tényleg nagyon profi, de még szükség lenne segítőkre, aktív közreműködőkre. Kérlek, itt is jelezze, aki szívesen bekapcsolódna és hamarosan összehoznánk egy megbeszélést.

Júlia Harmath - 08:28 PM - Jan 20
Sziasztok! Egy papirszatyorban lévő inox vajtartót keresünk. Látta valaki? Köszi

Ásmány Gabi - 09:26 PM - Jan 18
Sziasztok,

készítettem néhány Waldorf Fehér Vár feliratú maszkot. (Köszönöm Péter Off -nak, hogy segített a stencil elkészítésében.)
Arra gondoltam, ha volna rá igény és vállalkozó, csinálhatnánk közösen akár nagyobb mennyiségben is a közösségünk számára. Ha van, aki szívesen varrja, én szíves stencilezem. 200 Ft alatt összehozható darabja.
Van, aki szívesen hordana ilyet?
Volna, aki beszállna a szabásba, varrásba?
--(View 17 older replies)--
lorant pance - 09:55 PM - Jan 20
+ tisztelet / gondoskodás / alázat / tudatosság / törődés - és menő :)

Nikol Fodor-Gál - 02:25 PM - Dec 16 2020
Hírek az ádventi időszakban – Dr. Szőke Henrik

1) LázBarát (FeverFriend) telefonos applikáció és webes kisokos A Karácsonyi napokban megújul a lázas gyerekek szüleit segítő okostelefonos applikáció és honlap. Kérem használjátok és népszerűsítsétek! Egyrészt nagyon hasznos most a járvány idején, amikor általában nehezen elérhetők az orvosok. A rangos szakmai partnerekkel összeállított program segítségével már előre meg lehet állapítani a lázas gyermek állapotának súlyosságát. Ezen felül bármikor később is visszakereshető benne a korábbi betegség. Az adatokkal segítitek a Pécsi Tudományegyetem Tanszékének kutatási munkáját, ahol az integratív medicinát oktatjuk, kutatjuk, hogy helyt tudjon állni a tudomány világában is.

2) AntroMedicArt képzés 2021 augusztusában indul az újabb 3 éves antropozófus orvos- és terapeuta képzés. A Waldorf intézményeknek szükségük van iskola- és óvodaorvosokra, a pácienseknek közelben elérhető házi- és egyéb szakorvosokra. Ha a Waldorf-közösség a maga közelében egy-egy orvost, gyógyszerészt, pszichológust lelkesít és küld hozzánk, lehet az iskolának, óvodának antropozófus irányultságú szakembere Intézménytől függetlenül bármilyen más szakirányú kollégát örömmel várunk! A képzés egyetemileg akkreditált, működési engedélyt tesz lehetővé. www.antromedicart.hu<https://www.antromedicart.hu>, infoantromedicart_at_gmail.com

3) Hivatalosan beszerezhetők az antropozófus gyógyszerek országszerte Minden olyan gyógyszertárban megkaphatók, melyek a Pharmaroad nevű nagykereskedővel kapcsolatban állnak. Ez országszerte kb. 300 gyógyszertárat jelent. Kérjük ne a kétes jogi keretek között működő kereskedőknél szerezzétek be a gyógyszereket (pl. Európa Patika). A hivatalos beszerzéshez csupán egy egyszeri, 1 évre szóló kis formális küszöböt kell átlépnie a gyógyszertárnak és az orvosnak: Pharmaroad gyógyszer nagykereskedőnél Lukács Adél intézi az egyedi engedélyeket: Adel.Lukacs_at_pharmaroad.hu. Az orvos és gyógyszertár engedélyezéshez szükséges dokumentumcsomag tőle megkapható. Az orvos (lehet bármilyen orvos) felírja akár e-receptre, akár papír alapúra. Kérjük, éljen mindenki a létrehozott értékkel, lehetőséggel! Azzal, hogy használjuk, egyben éltetjük is.

Orvosságos téka – ebbe kerülhetnek be a gyógyszerek A Napút Művészeti Akadémia egyik legfontosabb célkitűzése, hogy festmények kerüljenek funkcionálisan az élet legkülönbözőbb hétköznapi területeire. 2020. december 6-án mutatkoztak be a legújabb alkotások, köztük a fából készült gyógyszeres fali-tékák. A szekrények festett képeket ábrázolnak a gyógyítás útjához kapcsolódó témákban. A különböző kivitelezésű kulcsos, gombos, faragott bútordarabok olyan szándékkal készültek, hogy hozzájáruljanak a gyógyítás folyamatához, gyakorlati szempontból pedig alkalmasak legyenek az érzékeny elixírek, antropozófus szerek tárolására.
Karácsonykor Harangok zúgnak
Szent igék szólnak
Imádság szárnyán.
Szíveknek vágyán,
Zsoltárok hangján,
Szeretet hídján,
Bocsánat üljön.
Mennyben jár az ember. (Dömötör Tibor) https://www.antromedicart.hu/
--(View 10 older replies)--
Nagy Attila - 06:44 AM - Jan 20
Nagyon izgalmas vita, eszmecsere. :)

9 more unread in All Company: https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/groups/29711310848

Microsoft Corporation | One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, USA
    View more unread conversations in Receptcsere

View more updates on Yammer https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/

You are receiving this e-mail because you are a member of these communities on Yammer

Manage your communities: https://yammer.com/waldorffehervar.hu/groups?mine=true
Unsubscribe: https://yammer.com/waldorffehervar.hu/account/toggle_digest?nid=10000915&pd=never




s_0_0
(image/jpeg attachment: s_0_0)

r_0_0
(image/png attachment: r_0_0)

s_0_1
(image/jpeg attachment: s_0_1)

s_0_2
(image/jpeg attachment: s_0_2)

s_0_3
(image/jpeg attachment: s_0_3)

r_0_3
(image/jpeg attachment: r_0_3)

s_0_4
(image/jpeg attachment: s_0_4)

Received on Wed Jan 20 2021 - 22:20:56 CET

This archive was generated by hypermail 2.3.0 : Wed Jan 20 2021 - 22:22:03 CET